Track 88
NOS Nieuws

Ruzie loopt uit op fataal steekincident in Wijlre, man aangehouden

In het Limburgse dorp Wijlre is vanochtend vroeg een 25-jarige man overleden bij een steekincident. Ook raakte iemand zwaargewond, meldt de politie. Een 31-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij.

De steekpartij gebeurde in een appartementencomplex. De politie kreeg om 05.15 uur een melding van een conflict in het gebouw waarbij gestoken was.

Hulpdiensten troffen twee gewonden aan. Hulpverlening mocht voor een van de slachtoffers niet meer baten; hij overleed ter plekke. De ander, een man van 29, is naar een ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe hij eraan toe is.

De politie onderzoekt de ruzie en het daaropvolgende steekincident in het appartementencomplex en roept getuigen op zich te melden.

'Verdachte is een Spaanse arbeidsmigrant'

Uit informatie in handen van L1 blijkt dat de verdachte een Spaanse arbeidsmigrant is. Volgens de regionale omroep woonden de verdachten en de slachtoffers in hetzelfde appartementencomplex.

Eén van de slachtoffers heeft net als de verdachte de Spaanse nationaliteit, het tweede slachtoffer is een Portugees, aldus L1. De politie wil tegen de regionale omroep geen mededelingen doen over de nationaliteit van de betrokkenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl