EPA
NOS Nieuws

Grootste technofeest ter wereld in Zürich trekt 850.000 bezoekers

De Zurich Street Parade, het grootste technofeest ter wereld, heeft zaterdag 850.000 bezoekers getrokken, meldt de organisatie. Het was de 29e keer dat het evenement werd gehouden. De afgelopen twee jaar kon het niet doorgaan vanwege de coronapandemie.

De parade bestaat uit twee onderdelen: een parade van wagens met daarop dj's en een aantal vaste podia langs de route van de parade. Onder anderen de Nederlandse dj Reinier Zonneveld trad op. Dit jaar waren er acht podia en reden 26 wagens rond.

Het festival verliep relatief rustig. In totaal werden 36 mensen aangehouden voor onder meer diefstal, vechtpartijen en drugsbezit. De politie benadrukt dat dat aantal nog wel kan oplopen.

  • AFP
  • EPA
  • EPA
  • EPA
    Bezoekers staan bij een wagen tijdens de Zurich Street Parade

Ook kwam tijdens het festival een 27-jarige man om het leven die in het water sprong en verdronk. Volgens persbureau DPA gaat het om een bezoeker van het festival, maar lokale media zijn minder stellig en zeggen dat de politie hier geen mededelingen over doet.

Hoewel er eerder grotere technofeesten zijn geweest, is de Zurich Street Parade op dit moment het grootste technofeest ter wereld. Eerder was de Love Parade in Duitsland groter. Daar kwamen op het hoogtepunt in 2008 1,6 miljoen mensen op af. Tijdens de editie van 2010 in Duisburg kwamen 21 feestgangers om het leven door gedrang in een tunnel.

Onder de doden was ook een Nederlander. Het evenement werd daarna nooit meer georganiseerd. Dit jaar werd wel weer voor het eerst een soortgelijk evenement georganiseerd in Berlijn onder de naam Rave the Planet, maar dat was een stuk kleiner dan de parade in Zürich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl