Feyenoord verliest punten tegen Heerenveen bij debuut Giménez en rentree Kökcü

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-Heerenveen

Feyenoord is op eigen veld blijven steken op een gelijkspel tegen Heerenveen (0-0). Na een furieus begin kregen de Rotterdammers steeds meer moeite kansen te creëren tegen de stugge Friezen.

Zelfs het debuut van spits Santiago Giménez en de terugkeer van spelmaker Orkun Kökcü gaven Feyenoord niet de impulsen om de zege nog naar zich toe te trekken.

De verwachtingen waren hooggespannen in de uitverkochte Kuip, na de ruime zege van Feyenoord vorige week bij Vitesse. En ook de vele nieuwelingen maakten in Arnhem indruk, zoals Sebastian Szymanski en Javairô Dilrosun.

Rasmussen tegen de lat

Szymanski liet zich ook meteen zien in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, maar zijn schot werd gekeerd door Andries Noppert. Een paar minuten later raakte Jacob Rasmussen de lat en was ook de opkomende back Marcus Pedersen gevaarlijk.

Jacob Rasmussen raakt de lat, buiten bereik van Andries Noppert

Dilrosun werd goed bewaakt door de Friezen, maar zette Noppert bij een van zijn spaarzame flitsen toch even aan het werk met een mooi gekruld schot.

Waar het aanvallend steeds moeizamer ging, werd Feyenoord ook achterin wat nonchalanter. Voor rust verdedigde aanvoerder Gernot Trauner zwak uit, wat tot een kans leidde van Thom Haye. En na de hervatting kwam keeper Justin Bijlow met de schrik vrij, toen hij een corner verkeerd inschatte en Joost van Aken niet kon profiteren.

Bekijk hieronder de reacties van Arne Slot, Quinten Timber, Kees van Wonderen en Andries Noppert:

Heerenveen wordt dit seizoen getraind door Kees van Wonderen, die als speler de verdediging neerzette bij het Feyenoord waarmee UEFA Cup won. En ook bij de Friezen staat de organisatie al uitstekend. Op een kans na voor Danilo, na een slim balletje van Quinten Timber, kwam zijn team de tweede helft goed door.

Kans Toornstra

In de laatste tien minuten voerde Feyenoord de druk nog even flink op, wat resulteerde in een grote kans voor invaller Jens Toornstra. Noppert redde Heerenveen nog een paar keer toen Kökcü hem vanaf de rand van het strafschopgebied onder vuur nam en Alireza Jahanbakhsh het probeerde met een krul.

Bij een ultieme poging van Feyenoord in de jacht op een treffer gleed Giménez een voorzet van Dilrosun naast.