Ambitieus FC Utrecht stelt opnieuw teleur, nu met 0-0 thuis tegen Cambuur

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht-SC Cambuur

FC Utrecht heeft ook in zijn tweede competitiewedstrijd niet kunnen overtuigen. Stadion Galgenwaard was goed bevolkt om de ambitieuze subtopper aan het werk te zien tegen SC Cambuur, maar de thuisclub sprong veel te slordig met zijn kansen om (0-0).

Trainer Henk Fraser stelde vooraf dat dit duel na de remise bij RKC van vorige week moest worden gewonnen, maar werd na afloop getrakteerd op een striemend fluitconcert van het Utrechtse publiek.

"Het heeft niet de goal opgeleverd die we wilden. Wij zijn teleurgesteld, het publiek is teleurgesteld", erkende Utrecht-aanvoerder Nick Viergever. "We gaan deze wedstrijd weer analyseren en kijken wat we beter moeten doen."

Kansenregen

Vooral de eerste helft miste het elftal van Fraser kans op kans. Hidde ter Avest opende het vuur namens Utrecht met een knal van afstand, waarna Bas Dost vrij voor keeper João Virgínia een grote kans om zeep hield. Daishawn Redan ging daarna helemaal alleen op Virgínia af en Djevencio van der Kust schoot vrij bij de tweede paal wild over.

Kort na rust kreeg Utrecht bijna de deksel op de neus, maar Vasilios Barkas redde op een inzet van Jamie Jacobs. De keeper werd ook nog een keer aan het werk gezet door Léon Bergsma, voordat de thuisclub het initiatief weer overnam.

Bekijk hier de reacties van Nick Viergever, Henk Fraser en Henk de Jong:

Utrecht en Cambuur scoren niet: 'Wij teleurgesteld, het publiek teleurgesteld'

Echte kansen kreeg Utrecht niet, op een schot uit de tweede lijn van Albert Lottin na. De frustraties liepen op, waarbij Luuk Brouwers nog aan zijn tweede geel ontsnapte toen hij met een schwalbe een penalty probeerde te versieren.

Aan de overkant bleef ook Cambuur gevaarlijk, met een schot van Mitchel Paulissen naast en nog een vrije trap van Robin Maulun.