AP
NOS Nieuws

34 gewonden na crash achtbaan Legoland Duitsland

Bij een crash met een achtbaan in Legoland in de Duitse plaats Günzburg zijn zeker 34 gewonden gevallen. Twee van hen zijn er slecht aan toe, melden Duitse media.

Eén van de treinen remde hard in het station-gedeelte van de attractie, waarna een andere trein er achterop botste. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Een woordvoerder van Legoland vertelt tegen de Duitse krant Die Süddeutsche dat het ongeluk gebeurde op de achtbaan 'Feuerdrache', wat vuurdraak betekent. De achtbaan gaat eerst door een overdekt en donker deel van het park. Het laatste deel van de attractie rijdt de trein door de openlucht. Er worden snelheden van zo'n 30 kilometer per uur gehaald.

Eerst werd besloten om het park open te houden maar inmiddels is het ontruimd, meldt een verslaggever van de Bayerischer Rundfunk.

De Feuerdrache in Legoland:

Afgelopen weekend gebeurde er ook een ongeluk met een achtbaan in een ander Duits pretpark, is te lezen in Duitse media. Een 57-jarige vrouw kwam daarbij om het leven in Klotten, een plaats die in het westen van Duitsland ligt. Het slachtoffer viel uit de rijdende attractie. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl