Drukte in Scheveningen eind juli
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Reddingsbrigade waarschuwt: kinderen raken snel zoek vanwege drukte op strand

Vanwege de warmte is het druk op de Nederlandse stranden. Verschillende parkeerplaatsen zijn vol en kinderen raken snel zoek in de drukte, waarschuwen reddingsbrigades.

Op het Noorderstrand en Zuiderstrand van Scheveningen wappert sinds ongeveer 14.00 uur de gele vlag vanwege de sterke stroming. Dat betekent dat zwemmen of baden wordt afgeraden.

Kinderen zoek

De reddingsbrigade in de regio Haaglanden waarschuwt dat kinderen snel zoek raken vanwege de drukte. Daarom geldt het advies om kinderen een polsbandje om te doen met een naam en telefoonnummer erop. Die zijn gratis te krijgen bij de reddingsbrigade. Rond 13.15 uur was een 3-jarig meisje op het Noorderstrand van Scheveningen vermist. Ze werd snel weer gevonden.

Verschillende toegangswegen naar parkeerterreinen in Scheveningen zijn sinds 14.00 uur afgesloten vanwege de drukte. Met het openbaar vervoer naar het strand komen, kan nog wel. De parkeerplaatsen in Noordwijk waren al om 13.00 uur vol, meldt Omroep West.

De Reddingsbrigade in Wassenaar is vandaag vooral bezig met mensen met hitteverschijnselen en kinderen die hun ouders kwijt zijn.

Advertentie via Ster.nl