In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Grote duinbrand bij Brouwersdam onder controle

In de buurt van de Brouwersdam bij Ouddorp heeft een grote duinbrand gewoed. Het vuur is inmiddels onder controle. De brandweer is momenteel bezig om de laatste brandende resten te blussen en verwacht hier nog de hele nacht mee bezig te zijn.

De brand brak rond 16.00 uur uit. Er raakte niemand gewond. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. "De brand is in een natuurgebied. Het is nu gortdroog, dus de kans dat er dan brand uitbreekt is groot", zei een woordvoerder van de brandweer eerder vandaag. Volgens de veiligheidsregio zijn er geen aanwijzingen voor brandstichting. Er zijn geen gewonden gevallen.

Dronebeelden van de brand:

Grote brand in kurkdroge duinen bij Brouwersdam

Vanwege de brand werd een deel van een nabijgelegen vakantiepark korte tijd ontruimd. Ongeveer 300 mensen werden geëvacueerd. Zij werden opgevangen in het centrale gedeelte van het vakantiepark. Omdat de vakantiewoningen niet langer gevaar lopen, mochten de geëvacueerden weer terug, aldus de brandweer.

Vanwege de brand was de N57 tussen Port Zélande en Ouddorp enige tijd dicht, meldt de ANWB. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

Een blushelikopter van defensie heeft geholpen bij het blussen van de brand. De inzet van de helikopter was succesvol, aldus de veiligheidsregio. Daarna werd het blussen van de brand voortgezet door brandweereenheden uit Twente die gespecialiseerd zijn in het bestrijden van natuurbranden. Volgens de brandweer was het ook lastig om aan bluswater te komen.

Bij de bestrijding van de brand speelde ook de stevige wind de brandweer parten. Het vuur werd daardoor snel aangewakkerd en verspreidde zich in de richting van Museum R.T.M., waar oude tramwagons te zien zijn, meldt de regionale omroep Rijnmond. De brandweer spoot een tijdlang water vanaf een loods van R.T.M. om te voorkomen dat het vuur het museum zou bereiken. Dat lukte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl