Reuters Connect
NOS SportAangepast

Serena Williams knokt als vanouds en weet na ruim een jaar weer wat winnen is

Serena Williams heeft weer eens de smaak van een overwinning geproefd. De 23-voudig grandslamkampioene deed dat op het sterk bezette WTA-toernooi in Toronto, waar ze in de eerste ronde de Spaanse Nuria Parriszas Dias versloeg: 6-3, 6-4.

Williams vierde in juni op Wimbledon haar comeback na een jaar afwezigheid, maar kon die terugkeer toen niet met een overwinning bekronen.

De 40-jarige Amerikaanse is door haar lange absentie van de wereldranglijst verdwenen en kan daardoor alleen dankzij wildcards de grote toernooien spelen, zo ook in Toronto.

Vechtlust

Williams beschaamde het vertrouwen van de organisatie niet en maakte er met de Spaanse een spannend duel van. Ze is weliswaar niet meer de flegmatieke speelster die al in 1999 de US Open won, maar op haar vechtlust valt nog steeds niets aan te merken.

Na de wedstrijd leek Serena Williams te hinten op een snel naderend eind van haar loopbaan: "Er is licht aan het eind van de tunnel".

Williams cryptisch na eerste zege sinds rentree: 'Licht aan einde tunnel'

Williams kreeg weinig cadeau van de 31-jarige Parriszas Dias, de mondiale nummer 57, maar op de beslissende momenten toonde Williams weer een glimp van haar klasse.

Laatste zege

De laatste zege van Williams dateerde van mei 2021 op Roland Garros, toen ze in de derde ronde haar landgenote Danielle Collins versloeg.

Williams speelt in de tweede ronde tegen de Zwitserse Belinda Bencic, de regerend olympisch kampioene, of de Tsjechische Tereza Martincova. Naast Toronto komt Williams deze maand ook in actie in Cincinnati en op de US Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl