ProShots
NOS Voetbal

Van Bommel kent historisch goede start met Nederlands getint Antwerp

Onder leiding van Mark van Bommel heeft Royal Antwerp FC de koppositie in de Belgische competitie gegrepen. Voor het eerst in meer dan 25 jaar wist Antwerp de eerste drie competitieduels op het hoogste niveau te winnen.

Na overwinningen op Mechelen en Zulte Waregem werd zondag ook Leuven verslagen. In eigen huis won Antwerp met 4-2, waardoor het de enige club is met negen punten na drie wedstrijden.

Bij Antwerp moest Vincent Janssen net als in de eerste twee speelronden genoegen nemen met een invalbeurt. Janssen viel een kwartier voor tijd in, op dat moment leidde Antwerp al met 3-2. Een kleine tien minuten later besliste Michel-Ange Balikwisha de wedstrijd definitief met zijn tweede treffer.

Oud-Ajacied Toby Alderweireld had een basisplaats. Viktor Fischer, die eveneens een verleden bij Ajax heeft, mocht invallen in de blessuretijd.

Met Jurgen Ekkelenkamp krijgt Antwerp er nog een oud-Ajacied bij. Zondag werd bekend dat de club van technisch directeur Marc Overmars Ekkelenkamp overneemt van Hertha BSC, waarmee de Nederlandse enclave in Antwerpen nog maar eens werd uitgebreid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl