Regio15/Sebastiaan Barel
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Politie onderzoekt verband tussen fatale aanrijding en twee doden in Zoetermeer

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de fatale aanrijding gisteren in Lekkerkerk en de vondst van twee doden in een huis in Zoetermeer op dezelfde dag.

Het dodelijke ongeluk op de N210 gebeurde rond 13.00 uur. Bij de frontale botsing tussen een auto en een busje overleed de bestuurder van de auto. De twee inzittenden van het busje raakten gewond. De lichamen in het huis aan het Kramerplan in Zoetermeer werden enkele uren later gevonden, rond 19.30 uur.

Vanavond zei de Haagse politie op zoek te zijn naar een mogelijk verband tussen de vondst van de lichamen en de fatale botsing: de chauffeur die om het leven kwam, woonde op het adres waar de lichamen van een vrouw en een andere man werden gevonden. "Waarschijnlijk ligt er een incident binnen de relationele sfeer ten grondslag aan het incident, waarbij deze twee slachtoffers zijn te betreuren", schrijft de politie.

Volgens buurtbewoners leek er niet zo veel aan de hand bij het gezin dat aan het Kramerplan woonde, schrijft Omroep West. De 72-jarige bewoner die bij de botsing om het leven kwam, liep geregeld buiten met zijn twee hondjes. "Ik maakte wel eens een praatje met hem", zegt een buurvrouw. "Iedereen is met stomheid geslagen. Ik hoorde zaterdagochtend de buurvrouw heel hard schreeuwen. Dat was rond 9.30 uur in de ochtend."

Advertentie via Ster.nl