Toby de Kort/SQ Vision
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Man op straat doodgeschoten in Tilburg

In Tilburg is een man op straat, voor een woning, neergeschoten. Hij overleed niet veel later aan zijn verwondingen. Reanimatie mocht niet meer baten, meldt de politie.

Het slachtoffer is een man van 37 jaar uit Tilburg. Volgens meerdere media was hij een bekende van de politie.

Het schietincident deed zich voor in de Borselestraat in stadsdeel De Reeshof, in het westen van de Brabantse stad. Twee donker geklede mannen zijn na het incident gevlucht. Naar hen wordt nog gezocht, zegt een woordvoerder van de politie.

De straat werd na de schietpartij afgezet voor onderzoek. De aanleiding voor het schietincident is nog onduidelijk.

Dit zijn beelden uit de straat na het incident:

Man op straat doodgeschoten in Tilburg

Reanimatie door buurvrouw

Een vrouw die een paar huizen verderop woonde heeft nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Ze werd wakker door haar hond en is meteen naar buiten gerend toen ze de knallen hoorde. "Maar ik wist meteen dat het geen zin had. Ik voelde geen hartslag. Hij was lijkbleek en ik zag kogelgaten", zegt ze tegen Omroep Brabant.

De vrouw, die bij de politie heeft gewerkt, heeft naar eigen zeggen eerst gekeken of de schutters er nog waren. Dat bleek niet het geval. Vervolgens heeft ze de hulpdiensten gebeld.

Een andere buurtbewoner werd rond twee uur wakker van sirenes in de straat. "Toen ik ging kijken, stond heel de straat vol politie. Vervolgens las ik dat iemand was doodgeschoten." Geschrokken was deze buurtbewoner niet: "Nee, er is wel vaker politie hier in de buurt en er is wel vaker overlast. Maar nog nooit eerder werd er iemand doodgeschoten."

Weer een andere bewoner noemt de buurt waar schietpartij plaatsvond "op zich heel rustig": "Ik ken de mensen die hier wonen niet. De Reeshof is veranderd, hè. Veel jongeren en drugs, enzovoorts. Er rijdt wel vaak politie hier. Maar overlast? Nee."

Advertentie via Ster.nl