Archiefbeeld van Rotterdam Centraal
NOS NieuwsAangepast

Treinstoring rond Rotterdam opgelost

Door een storing bij de treinverkeersleiding in de regio Rotterdam reden er afgelopen avond in een deel van de zuidelijke Randstad urenlang nauwelijks treinen. Iets na middernacht meldde de NS dat de storing was opgelost. Volgens een woordvoerder worden de laatste gestrande reizigers met extra treinen vervoerd.

Door de storing konden de verkeersleiders niet zien waar de treinen waren. De problemen ontstonden halverwege de avond en concentreerden zich vooral rond Rotterdam, maar ook elders in het land konden er treinen uitvallen.

Softwareprobleem

Volgens spoorbeheerder ProRail leidde de storing tot een onveilige situatie en werd daarom besloten het treinverkeer stil te leggen. De oorzaak lag volgens ProRail aan een fout in de software waardoor een back-up niet functioneerde, die in het geval van een storing zou moeten opstarten.

"Dit mag natuurlijk niet voorkomen. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat deze storing niet nog een keer terugkomt", meldt de spoorwegbeheerder. Voor de ochtendspits verwacht de NS geen grote problemen.

Vanwege de storing in Nederland kon de Thalys niet vanuit Antwerpen naar Amsterdam rijden. De passagiers van de internationale trein zijn gestrand in de Belgische stad. Het spoorwegbedrijf vergoedt de hotelkosten en de passagiers kunnen morgen hun reis vervolgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl