Politiemensen doen onderzoek bij de getroffen woning in Den Bosch
NOS NieuwsAangepast

Den Bosch opnieuw opgeschrikt door explosie bij woning

In Den Bosch is voor de tweede keer in minder dan een week tijd 's nachts een explosie geweest bij een woning. De oorzaak is nog niet bekend. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingezet.

Woensdag was het ook al raak in Den Bosch, eveneens in de wijk Maaspoort, in het noorden van de stad. Toen ging er een explosief af aan de Goedenrade, niet ver van de woning aan de Stapelen waar de ontploffing van vannacht was.

Hulpdiensten controleerden de veiligheid van het huis, waar het explosief vannacht rond 01.15 uur afging:

Opnieuw explosie bij woning in Den Bosch

Na de explosie van eerder deze week meldde Omroep Brabant dat de politie het sterke vermoeden had dat de woning van Grada K. het eigenlijke doelwit was. Zij is de vriendin van Klaas Otto, de oprichter van motorclub No Surrender.

De politie had al gezegd dat er rekening werd gehouden met een vergisaanslag. Volgens Omroep Brabant hebben de twee getroffen woningen hetzelfde huisnummer en liggen beide straten parallel aan een doorgaande weg.

De regionale omroep meldt dat de explosie van vannacht inderdaad bij de vriendin van Otto was, maar de politie wil daar desgevraagd nog niets over zeggen.

Eerdere aanslag

Grada K. is in 2019 veroordeeld in een witwaszaak waarmee volgens justitie meer dan 200.000 euro gemoeid was, schrijft Omroep Brabant. Eerder kreeg ze een taakstraf vanwege een gewelddadige caféruzie.

Haar woning aan de Stapelen werd in 2017 ook al getroffen door geweld: toen werden het rolluik en raam doorzeefd met kogels. K. woonde er op dat moment samen met haar toenmalige vriend, Faysal L. Hij is in verband gebracht met de productie van synthetische drugs en hennepteelt. Het stel is inmiddels uit elkaar, maar K. is in het huis blijven wonen.

Camera's

Volgens Omroep Brabant zijn er na de explosie van dinsdag camera's opgehangen bij de twee woningen in de wijk Maaspoort. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide ontploffingen en roept mensen die meer weten op om zich te melden.

Bij de aanslag van eerder deze week vielen net als vannacht geen gewonden. Het gezin met twee jonge kinderen dat er lag te slapen, is volgens een buurtbewoner "een doodnormaal gezin". Het huis raakte woensdag wel zwaar beschadigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl