Een kogelgat in een ruit, foto ter illustratie
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Slaapkamer Haagse dreumes (1) beschoten, 'welke idioot doet dit?'

Bij de beschieting van een woning in Den Haag is een van de kogels in de slaapkamer van een 1-jarig meisje terechtgekomen. De kogel ging dwars door het raam. Het meisje bleef ongedeerd.

"Welke idioot doet dit?", vraagt de moeder van het meisje zich af bij Omroep West. "Anderhalve meter boven haar hoofd is de kogel gepasseerd."

De woning aan de David Blesstraat in de Haagse Schilderswijk werd gisterochtend kort voor 04.00 uur beschoten, maakte de politie vandaag bekend.

Achterlijk harde knal

De 42-jarige moeder zegt dat ze wakker werd van een 'achterlijk harde knal'. Ze dacht aanvankelijk dat een van haar kroonluchters van het plafond was gevallen. Maar toen ze ging kijken, viel haar niets bijzonders op.

Pas de volgende ochtend zag ze glas liggen op de vensterbank van de babykamer. "Ik denk: wat is dit? Ik kijk om mij heen en zie nog meer glas. Toen keek ik omhoog en zag ik het gat in het raam."

Op dat moment stond er al politie buiten de flat,. Die was door de buren gebeld.

Baby was rustig aan het slapen

De moeder is een dag later nog van slag. "De baby lag met haar rug naar de deur gedraaid en was rustig aan het slapen. Alles is zo snel gegaan", zegt de vrouw die anoniem wil blijven. "Het is toch absurd? Ik kan er slecht van slapen en zit vol emoties."

De politie heeft nog niets gezegd over een mogelijk motief voor de beschieting en hoopt dat eventuele getuigen zich melden.

Advertentie via Ster.nl