In samenwerking met
L1 Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Limburgse tenniscoach 12 jaar geschorst wegens matchfixing

Tenniscoach Max Wenders is voor twaalf jaar geschorst wegens matchfixing. De 26-jarige coach uit het Limburgse Brunssum heeft volgens The International Tennis Integrity Agency meerdere aanklachten wegens matchfixing toegegeven. Ook zou de coach hebben bekend dat hij bewijsmateriaal heeft vernietigd.

The International Tennis Integrity Agency ziet erop toe dat alles in het internationale tennis eerlijk verloopt. Niet eerder is een Nederlandse sporter of trainer zo lang geschorst voor matchfixing als Wenders.

Demi Schuurs

Wenders stond in het verleden ook dubbelspecialiste Demi Schuurs bij. De 28-jarige Schuurs is momenteel de nummer 18 van de wereld in het dubbelspel. Drie weken geleden stond ze nog met haar partner Arianne Hartono op het gras van Wimbledon.

Researchjournalist Ben Meindertsma sprak eerder voor zijn podcast Gefixt met Max Wenders en vertelt daarover in NOS Radio Langs de Lijn.

Wenders kreeg in de internationale tenniswereld enige bekendheid toen de Amerikaanse tennister Sofia Kenin vorig jaar bekende maakte een relatie te hebben met Wenders, die toen ook haar trainer was. Kenin was op dat moment een top-10 speelster.

Beschuldigingen

Wenders speelt ook een rol in de NOS-podcast Gefixt, waar hij onherkenbaar te horen is. Meerdere personen beschuldigen hem in de podcast van het benaderen van spelers van Jong Roda JC, met het verzoek om een wedstrijd bewust te verliezen.

In de podcast ontkent Wenders iets met matchfixing te maken te hebben. Volgens Wenders werd hij gechanteerd door andere matchfixers, maar had hij zelf nooit spelers benaderd. Het interview vond plaats in mei 2021, een maand nadat hij in een hoorzitting van de International Tennis Integrity Agency had toegegeven betrokken zijn geweest bij matchfixing in het tennis - zo blijkt nu.

Advertentie via Ster.nl