Een reiziger kijkt op de luchthaven van Frankfurt naar alle geannuleerde vluchten
NOS Nieuws

Reizigers gestrand op Duitse luchthavens door staking bij Lufthansa

In Duitsland zijn vandaag meer dan duizend Lufthansa-vluchten geannuleerd door een staking. Het grondpersoneel eist betere arbeidsvoorwaarden.

De staking werd gisteren aangekondigd en de luchtvaartmaatschappij riep de meer dan 100.000 reizigers op om niet naar de luchthaven te komen. Het lijkt erop dat de meesten daaraan gehoor hebben gegeven.

Wel zijn er reizigers gestrand die vanuit een ver buitenland onderweg waren en in bijvoorbeeld Frankfurt of München zouden overstappen:

Reizigers gestrand op Duitse luchthavens vanwege staking bij Lufthansa: 'Dit is gewoon klote'

Vakbond Verdi wil een loonsverhoging van 9,5 procent of ten minste 350 euro per maand voor de komende twaalf maanden. Dat is volgens de bond nodig om de hoge inflatie te compenseren voor de 20.000 werknemers.

Het laatste loonbod van Lufthansa is een verhoging van 150 euro per maand tot eind dit jaar en per 2023 nog eens 100 euro. Ook zou personeel er vanaf medio volgend jaar 2 procent bij krijgen, mits de financiële toestand van de luchtvaartmaatschappij dit toelaat. Volgens het bedrijf is het een riant loonbod, dat de waardering voor het personeel toont.

De staking duurt tot morgenochtend 06.00 uur. Verdi dreigt met nieuwe stakingen als Lufthansa niet met een beter loonvoorstel komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl