NOS Voetbal

Casparij verhuist van landskampioen FC Twente naar Manchester City

Casparij verkast naar Manchester City: 'Van heel teleurgesteld naar blij'

Jantje huilt, Jantje lacht. Zo voelt Kerstin Casparij zich deze dagen. De voetbalster van het Nederlands elftal treurt nog na over de uitschakeling met Oranje op het EK, maar heeft ook heugelijk nieuws: de vleugelverdedigster verruilt landskampioen FC Twente voor Manchester City, waar ze voor drie jaar tekent. "Ja, ik ga nu eigenlijk van het heel teleurgestelde naar opgelucht en blij dat ik dit eindelijk mag gaan vertellen."

Eindelijk inderdaad, want de transfer kondigde zich in februari al aan toen de telefoon in haar Heerenveense huis rinkelde en de nummer drie van de Engelse Women's Super League van afgelopen seizoen zich bij de 21-jarige Friezin meldde. "Ja, dat is niet mis. Maar ik was er eigenlijk wel heel nuchter over. Ik dacht: ik ga eerst maar eens in gesprek. Maar toen was ik vrij snel wel om."

Aanvallende kwaliteiten

En zo komt haar loopbaan opnieuw in een stroomversnelling. In 2020 verhuisde ze van sc Heerenveen naar FC Twente, waarmee ze de afgelopen twee seizoenen de landstitel veroverde. Vorig jaar oktober maakte de van middenvelder tot rechtsachter omgeschoolde Casparij haar debuut in Oranje en inmiddels staat ze op dertien interlands, inclusief drie stuks op het EK in Engeland.

Kerstin Casparij in dienst van FC Twente

Ze zat tijdens het openingsduel van de titelverdediger tegen Zweden nog op de bank, maar was invaller tegen Portugal en Zwitserland en stond in de verloren kwartfinale tegen Frankrijk zelfs in de basis. Telkens op de linkerflank overigens.

Heldere plannen

Haar nieuwe werkgever heeft heldere plannen met Casparij, weet ze. "De backs zijn best belangrijke posities aan het worden in het vrouwenvoetbal. Vooral mijn aanvallende kwaliteiten en het voetballende aspect is heel belangrijk geweest voor hen."

Bang dat ze maar mondjesmaat aan de bak zal komen in de beste vrouwencompetitie ter wereld is ze dan ook niet. "Als ik gewoon in vorm blijf en fit blijf, verwacht ik wel een goede kans te maken om veel te gaan spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl