Zoekactie van hulpdiensten op het Veluwemeer
NOS Nieuws

Politie: geen anderen betrokken bij fataal kano-ongeluk Veluwemeer

Het kano-ongeluk van vorige week op het Veluwemeer bij Biddinghuizen was vrijwel zeker een eenzijdig ongeval. Alles wijst daarop, zegt de politie na onderzoek. Bij het drama kwamen drie leden uit een Duits gezin om het leven. Alleen een dochter van 7 jaar oud kon worden gered.

De vier zaten samen in een kano en sloegen om door onbekende oorzaak. De afgelopen dagen heeft de politie onder meer de kano onderzocht op schade. Ook is gesproken met het meisje dat het ongeluk heeft overleefd.

Alles wijst erop dat er geen derden bij het drama betrokken waren, laat de politie nu weten. Dat betekent onder meer dat de kano niet is overvaren. Daardoor komt er geen strafrechtelijk onderzoek.

Geen zwemvest

De drie dodelijke slachtoffers zijn de 32-jarige moeder, de 42-jarige vader en een 5-jarige dochter, afkomstig uit Wuppertal. Vorige week was al duidelijk dat geen van de gezinsleden een zwemvest droeg.

Het onderzoek is nog niet volledig afgerond, maar de politie laat weten dat de kans "zeer gering" is dat er nog een andere conclusie volgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl