NOS Voetbal

PSV maakt aanvallend indruk, maar wint moeizaam van Betis in laatste oefenduel

Precies een week voordat het nieuwe voetbalseizoen wordt ingeluid met de strijd om de Johan Cruijff Schaal, heeft PSV zijn laatste serieuze oefenpartij met 2-1 gewonnen van de Spaanse bekerwinnaar Real Betis. En trainer Ruud van Nistelrooij speelde een uur lang met zijn beoogde basiself, zo leek het.

Hoewel uit de resultaten in de voorbereiding doorgaan weinig conclusies kunnen worden getrokken, zal het Van Nistelrooij zeker hebben kunnen bekoren hoe zijn elftal voor rust de ene na de andere prachtaanval op de mat legde. En wat maakt het ook een verschil dat hij de gewilde Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo nog gewoon tot zijn beschikking heeft.

Cody Gakpo opent de score voor PSV

Sangaré stond met een onderschepping aan de basis van de openingstreffer, hard in de verre hoek binnengeschoten door Gakpo. Maar tussendoor ging de bal via een hakje van Guus Til nog naar Noni Madueke, die met een spijtende pass op Gakpo tekende voor de assist.

Na nog zo'n fraaie aanval lukte Madueke het helemaal vrij voor de keeper niet de score te verdubbelen. En twee reuzenkansen waren er ook voor de nieuwe aanvoerder Luuk de Jong, die door de beide opkomende backs Ki-Jana Hoever en Philipp Max een keer in stelling werd gebracht.

Luid applaus voor Guardado

De tweede helft zakte het tempo wat in en verloor Hoever zijn tegenstander Juanmi even uit het oog bij een corner, waarna de kleine aanvaller koppend kon scoren.

Na een uur begon het wisselen, met het luidste applaus voor oud-speler Andrés Guardado. Voorafgaand aan de wedstrijd liet hij nog de twee kampioensschalen zien, die hij op zijn arm had laten tatoeëren na zijn succesvolle periode in Eindhoven van 2014 tot 2017.

Een andere invaller was Phillipp Mwene, die Hoever als rechtsback afloste en net als zijn concurrent zijn momenten zocht om ten aanval te trekken. Na een goede actie van Madueke kwam de bal met een gelukje voor de voeten van Mwene, die met zijn linker de winnende via de paal binnenschoot.

De Eindhovenaren kunnen vanaf volgende week flink aan de bak. Zaterdag staat Ajax-PSV in de Johan Cruijff Arena op het programma, drie dagen later AS Monaco-PSV in de voorronde van de Champions League en weer vier dagen daarna PSV-FC Emmen in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl