MediaTV
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Weer woning in Rotterdam beschoten, wijkbewoners zijn onveiligheid beu

Voor de tweede nacht op rij is een woning in de Rotterdamse Tarwewijk beschoten. Bewoners voelen zich niet meer veilig, zeggen ze tegen Rijnmond.

In de nacht van maandag op dinsdag was het raak in de Voetjesstraat. Afgelopen nacht werden meerdere kogels afgevuurd in de Hellevoetstraat. In het portiek voor de woning werd ook een explosief gevonden. Er raakte niemand gewond.

"We hebben deze week al drie schietpartijen in de wijk gehad. Het is helemaal niet meer veilig in de Tarwewijk", zegt buurtbewoner Sashev tegen de regionale omroep. Zijn moeder hoorde 's nachts vier of vijf schoten. "Ik werd er wakker van. Er kwamen mensen bij mij aan de deur die zeiden dat ik naar buiten moest", aldus moeder Stoyanova.

Moeder en zoon roepen op tot meer actie. "De politie moet beter werk verrichten. Je kunt dit soort schietpartijen alleen voorkomen door camera's te plaatsen. Ze durven niet als ze op beeld komen te staan", zegt Sashev.

Brievenbus

Volgens Rijnmond hing het achtergelaten explosief bij de brievenbus en was het ongeveer even groot als een mobiele telefoon. Het explosief is met een robot onderzocht en door de explosievenopruimingsdienst verwijderd.

De bewoners zijn vroeg in de ochtend via het dak geëvacueerd en door de brandweer naar een opvanglocatie gebracht. Rond 08.30 uur was het explosief veiliggesteld en mochten bewoners weer terug naar hun woningen.

Reeks beschietingen

In minder dan drie weken tijd zijn in Rotterdam en omgeving veertien woningen beschoten, telt Rijnmond. De politie zegt tegen de omroep dat sommige van de beschietingen verband met elkaar lijken te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl