Twitter
NOS NieuwsAangepast

Schietpartij in Marbella: vijf gewonden, Nederlander opgepakt

In de Spaanse badplaats Marbella is een 26-jarige Nederlander opgepakt na een schietpartij in een discotheek. Volgens de Spaanse politie is er ook een Nederlander van 32 jaar opgepakt, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt nog te onderzoeken of hij daadwerkelijk Nederlands is.

In totaal zijn vijf mensen gewond geraakt, onder wie de schutter zelf. Twee slachtoffers zouden zijn opgenomen op de intensive care.

Volgens Spaanse media brak in de druk bezochte nachtclub rond 01.00 uur een vechtpartij uit als gevolg van een uit de hand gelopen ruzie. Daarbij werd de 32-jarige man - volgens de Spaanse politie dus een Nederlander - belaagd en op meerdere plekken gestoken. Daarna trok hij een vuurwapen en schoot om zich heen. Het is onbekend of er ook werd geschoten op de persoon die hem eerder belaagde.

De schutter is met steekwonden opgenomen in het ziekenhuis en staat onder politiebewaking. Volgens El País is hij er slecht aan toe.

Op een video die op sociale media rondgaat zijn zeker vier schoten te horen. Daarna breekt er paniek uit en vluchten mensen naar buiten. Onder de aanwezigen waren onder meer een neefje van de Spaanse koning Felipe en een Nederlandse die in het verleden mee deed aan het realityprogramma Love Island.

De Spaanse krant El Español meldt op basis van ingewijden dat de schietpartij geen verband houdt met de georganiseerde misdaad. De politie zegt nog geen enkel scenario uit te sluiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl