NOS Nieuws

Man verdronken bij Gentse Feesten na 'jonassen' van brug

In Gent is een man overleden nadat hij mogelijk door twee anderen in het water was gegooid, melden Belgische media. Uit onder meer camerabeelden zou blijken dat de 53-jarige man als grap in het water was gegooid. De politie is op zoek naar twee verdachten.

Het incident was vanochtend vroeg op de Lousbergsbrug, in het oosten van de Gentse binnenstad en vlak bij het terrein van de Gentse Feesten. Het Laatste Nieuws meldt dat een getuige had gezien dat de man met twee vrienden uit de richting van het feestterrein kwam lopen en dat ze elkaar bij de waterkant aan het uitdagen waren.

Volgens de getuige werd het slachtoffer gejonast (bij de handen en voeten heen en weer geslingerd) en in het water gegooid, waarna hij niet meer boven kwam. Hierna zouden de twee mannen op de vlucht zijn geslagen. Een vierde man zou alleen hebben toegekeken en daarna in een auto met Nederlands kenteken zijn gestapt.

Over de identiteit van het slachtoffer zegt de politie alleen dat het een 53-jarige man is. Ook over de twee verdachten geeft de politie vooralsnog geen details. Vanwege het politieonderzoek was de Lousbergsbrug een groot deel van de dag afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl