Regio15
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Rode vlag gehesen op strand Den Haag: 'Ga de zee niet in'

De Haagse reddingsbrigade heeft bij het Zuiderstrand vijf mensen uit zee gehaald die voor de kust in de problemen waren gekomen door een gevaarlijke stroming. Vanwege die stroming is op het Zuiderstrand de rode vlag gehesen. Een rode vlag betekent dat het verboden is om de zee in te gaan.

Gisteren heeft de reddingsbrigade bij het Haagse Noorder- en Zuiderstrand tien mensen uit het water gehaald. Toen werd ook gewaarschuwd voor een gevaarlijke stroming, meldt Omroep West.

"Door de springtij kan het sterk stromen, let dus goed op de vlaggen en aanwijzingen van de reddingsbrigade", zegt de reddingsdienst.

Verdrinking Velsen-Noord

Bij het strand van Velsen-Noord is een zwemmer verdronken. De 22-jarige man raakte in de middag vermist. Met reddingsboten en helikopters is naar hem gezocht.

De politie meldt dat de zwemmer uiteindelijk is gevonden en uit zee gehaald, maar dat hulp niet meer mocht baten. Het is niet duidelijk of de gevaarlijke stroming een rol heeft gespeeld bij de verdrinking van deze zwemmer.

Druk op het strand

Op andere stranden werd vooral gewaarschuwd vanwege drukte door het zonnige weer. De gemeente Den Haag raadde mensen vanaf de middag aan om niet meer met de auto naar Scheveningen te komen. Daar waren amper nog parkeerplaatsen.

Ook bij het strand van Hoek van Holland was het druk en kregen mensen het advies niet meer met de auto te komen. De regionale omroep Rijnmond schrijft dat de wegen naar het strand vol stonden en de directe toegangswegen waren afgesloten.

Advertentie via Ster.nl