NOS Sport

Na belabberde groepsfase wint Nederland toch dertigste editie Haarlemse Honkbalweek

Nederland wint dertigste editie van Haarlemse Honkbalweek

Nederland heeft de dertigste editie van de Haarlemse Honkbalweek gewonnen. In de finale van 's lands meest prestigieuze honkbaltoernooi werd Curaçao met 6-1 geklopt.

Het zag er aan het begin van het toernooi niet naar uit dat Nederland het evenement zou winnen. In de groepsfase leed de ploeg van Evert-Jan 't Hoen liefst drie nederlagen. Curaçao (8-6), Japan (5-0) en de Verenigde Staten (10-0) bleken te sterk voor het gastland.

Nederland won wel van Italië en Cuba waardoor het zich nipt voor de halve finales wist te plaatsen. Daarin werd titelverdediger Japan verrassend met 2-1 geklopt.

Bekijk de samenvatting van de halve finale:

Nederland in laatste inning alsnog naar finale Haarlemse honkbalweek

In de finale vielen de eerste vijf Nederlandse punten in de vijfde inning. John Polonius, Delano Selassa, Roger Bernadina, Coco Balentien en Juremi Profar kwamen over de thuisplaat. Omdat er in het Pim Mulier Stadion dagelijks drie wedstrijden worden gespeeld, zijn de duels ingekort tot zeven innnings in plaats van de gebruikelijke negen.

In de zesde inning haalde Curaçao nog een punt binnen via Rayshelon Carolina, maar in de gelijkmakende slagbeurt bracht Sicnarf Loopstok de stand op 6-1.

Financiële problemen

Het was de eerste editie van de Haarlemse Honkbalweek sinds 2018. Het evenement wordt om het jaar georganiseerd en ging in 2020 niet door wegens corona.

De Nederlandse spelers zingen het volkslied voor volle tribunes in Haarlem.

De Haarlemse Honkbalweek kampte met financiële problemen, waardoor de editie van 2018 aanvankelijk niet door leek te gaan. Nadat de gemeente Haarlem en honkbalbond KNBSB te hulp waren geschoten, bleef het internationale honkbaltoernooi toch bestaan. Deze week trokken de wedstrijden veel publiek.

De VS legde beslag op de derde plek door Japan met 5-1 te kloppen. In de strijd om de vijfde plaats was Cuba eveneens met 5-1 te sterk voor Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl