Oud-minister Sander Dekker
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Oud-minister Sander Dekker weer thuis na val van racefiets

Voormalig minister Sander Dekker is weer thuis na een wekenlang verblijf in het ziekenhuis en een revalidatiecentrum. Hij raakte begin juni zwaargewond na een val van zijn racefiets in de duinen van Monster.

Dekker brak bij de val onder meer ribben, een sleutelbeen en zijn bekken. De VVD'er bracht daarna vijf weken door in het HagaZiekenhuis en een Haags revalidatiecentrum, meldt Omroep West. "Iedere dag gaat het een beetje beter", schrijft de 47-jarige oud-minister op Instagram. "De vijftien breuken groeien langzaam maar zeker weer aan elkaar."

Dekker laat weten blij te zijn met alle kaarten, cadeautjes en bloemen die hij heeft gekregen. "De steun was overweldigend." Hij hoopt snel weer de oude te zijn. "En ja, dan ook weer op de fiets te stappen", aldus Dekker.

Over de kop

Vlak na het ongeluk werd een 42-jarige vrouw aangehouden. Volgens ooggetuigen sloeg de oud-minister over de kop doordat de vrouw hem bij zijn arm pakte.

Het ongeluk gebeurde op het Schelpenpad in Monster:

Sander Dekker zwaargewond bij fietsongeluk, mogelijk ten val gebracht

Zij wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De vrouw werd een paar dagen later vrijgelaten maar blijft nog wel verdachte in de zaak.

Vaker gevallen

De voormalige VVD-minister is een fervent wielrenner. Hij is tijdens het fietsen al vaker gevallen. In 2013 sloeg hij met zijn fiets over de kop toen hij een hond moest ontwijken. Hij brak toen zijn sleutelbeen en elleboog. Hij verscheen daarna in de Tweede Kamer met beide armen in een mitella en een rietje in zijn drinkglas.

Twee jaar later brak hij zijn heup toen hij ten val kwam tijdens een fietstocht in Spanje.

Advertentie via Ster.nl