NOS Voetbal

Feyenoord heeft opvolger Sinisterra binnen: Dilrosun tekent tot 2026

Feyenoord heeft de transfer van Javairô Dilrosun afgerond. De buitenspeler komt over van het Duitse Hertha BSC en heeft tot medio 2026 getekend.

De enkelvoudig international van Oranje is de opvolger van Luis Sinisterra, die vorige week voor een recordbedrag van zo'n 25 miljoen euro naar Leeds United vertrok. Feyenoord betaalt naar verluidt ongeveer 5 miljoen euro voor Dilrosun.

De 24-jarige aanvaller werd opgeleid door Ajax, maar vertrok op jonge leeftijd naar de opleiding van Manchester City. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het daar niet.

In 2018 trok Dilrosun naar Hertha, waar hij een veelbelovende start kende. In zijn eerste twee seizoenen was hij met zijn snelheid en diepgang een gewaardeerde kracht voor de Berlijnse Bundesliga-club.

In november 2018 leidde dat tot zijn debuut in Oranje, in een Nations League-duel met Duitsland. Daarna worstelde Dilrosun veel met blessureleed. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor het Franse Bordeaux, dat degradeerde.

"Ik heb al lang contact met trainer Arne Slot", aldus Dilrosun over zijn transfer naar Rotterdam. "Hij wilde me er graag bij hebben, net als technisch directeur Frank Arnesen. Zij gaven me in onze gesprekken een goed gevoel."

"De club heeft ambitie en dat spreekt me aan. Ik wil aanvallend voetbal spelen, in een team dat vaak en lang de bal heeft. Daarom ben ik blij dat ik voor Feyenoord mag gaan spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl