AFP
NOS SportAangepast

Geen punten verdiend op Wimbledon, toch komt Griekspoor top-50 binnen

Er konden de afgelopen weken geen punten voor de ATP-ranglijst verdiend worden op Wimbledon, vanwege de weigering van de organisatie Russische en Belarussische tennissers toe te laten. Toch heeft Tallon Griekspoor een sprongetje gemaakt. Hij maakt voor het eerst deel uit van de mondiale top-50.

Dat er toch verschuivingen op de ranglijst zijn, komt doordat tennissers hun een jaar geleden verdiende punten kwijtraken. Griekspoor, die in de tweede ronde werd uitgeschakeld, klom van de 53ste naar de 47ste plaats. Ook Botic van de Zandschulp klom een plaats: de Veenendaler staat nu 24ste, zijn hoogste ranking ooit.

Van de Zandschulp bereikte in Londen de vierde ronde. Dat deed Tim van Rijthoven ook, maar door de maatregel van de ATP leverde hem dat geen grote sprong op de wereldranglijst op. Hij klom één plaats en is nu de nummer 103 van de wereld.

Djokovic zakt naar zevende plaats

De ranglijst wordt aangevoerd door de Rus Daniil Medvedev. In de top-10 zakte Novak Djokovic vier plaatsen. De Serviër won zondag Wimbledon, maar verloor de punten van zijn overwinning in Londen van vorig jaar. Hij staat nu zevende.

Balkonscène: Djokovic toont Wimbledontrofee aan uitzinnig Belgrado

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl