AFP
NOS NieuwsAangepast

Harry Styles treedt op in Amsterdam, fans 'zochten wanhopig naar kaarten'

Harry Styles treedt vanavond op in een uitverkochte Ziggo Dome. De 28-jarige Brit is een van de populairste artiesten van dit moment. Zijn veelal jonge fans wachtten in Amsterdam in sommige gevallen al sinds gisteravond tot ze naar binnen mochten. Het concert begon iets na 21.00 uur.

Dat de zanger in ons land populair is blijkt ook uit de vele mensen die eerder vandaag nog op zoek waren naar kaartjes. Op ticketruilwebsite Ticketswap zochten bijna 30.000 mensen naar kaartjes en ook op Twitter en bij de Ziggo Dome zelf werd naar tickets gevraagd. Fans leken echter weinig te voelen voor het afstaan van hun kaartjes. Op Ticketswap werden er tot het concert zo'n 3000 kaarten aangeboden en verkocht.

"Ik denk dat we de Arena wel hadden kunnen vullen met alle fans die naar dit concert gaan en willen gaan", verwijst Ziggo-directeur Danny Damman naar het stadion tegenover zijn concertzaal. In zijn zaal konden voor het concert van Styles ongeveer 15.000 mensen terecht, bij uitverkochte concerten in de Johan Cruijff Arena worden circa 70.000 fans toegelaten.

"We hebben vandaag onze afdeling die vragen afhandelde moeten opschalen", zegt de directeur. "De meerderheid van de vragen was: 'komen er nog tickets vrij?' Maar het is echt stijf uitverkocht." In de Ziggo Dome was ruimte om ook morgen nog een concert van de zanger in te plannen. Damman: "We hadden in de Ziggo Dome dus wel vier uitverkochte concerten van hem kunnen hebben. Maar dat is onmogelijk in het volle tourschema dat Styles heeft."

'Als een bezetene op zoek'

Ook op Twitter waren mensen in de uren voor het concert nog op zoek naar kaarten. Zo schreef een moeder: "Mijn puber is als een bezetene op zoek naar tix voor Harry Styles (vanavond Ziggo). Net als een miljoen anderen, vrees ik. Kansloos?" en ook buitenlandse fans die in Nederland zijn, hoopten nog op een ticket. Een fan uit Los Angeles die vrijwel haar hele Twitter-account aan de zanger heeft gewijd, schrijft dat ze "wanhopig is en dat er alleen maar oplichters tickets lijken te verkopen". Zij ging naar de Ziggo Dome toe in de hoop een ticket te kunnen bemachtigen.

Het overgrote merendeel van de fans is vrouw, zegt directeur Damman, die op afstand de rij bekeek die sinds het middaguur steeds langer werd. "Het is een concert met vooral vaste zitplaatsen, dus eigenlijk hoeven ze hier helemaal niet zo vroeg te zijn. Maar ze willen hun beleving verlengen."

"Ze hebben hier meer dan twee jaar op moeten wachten, omdat het concert door corona werd uitgesteld. En in de rij maken ze ook nieuwe vriendinnen of sluiten ze zich als groep aan bij andere groepen." Hij spreekt van een "Koningsdag-achtige sfeer gecombineerd met Amsterdam Fashion Week". "Ik heb zelden mensen zo leuk gekleed naar de Ziggo Dome zien komen."

Dat is voor een deel te verklaren door de kledingstijl van de zanger zelf. Hij draagt vaak uitbundige en kleurrijke designerkleding.

 • ANP
  Fans staan in de rij bij de Ziggo Dome
 • ANP
  Een fan zoekt naar kaarten voor het concert
 • Ziggo Dome
  Fans voor de Ziggo Dome
 • Ziggo Dome
  Fans voor de Ziggo Dome

Styles werd wereldberoemd als zanger van de jongensgroep One Direction. De groepsleden ontmoetten elkaar bij de Britse versie van het talentenprogramma The X Factor en hadden vooral bij een jong publiek veel succes. Nadat de band in 2015 aankondigde een pauze in te lassen en groepslid Zayn Malik opstapte, gingen de leden als solo-artiesten door.

Hoewel alle leden in meer of mindere mate succes hadden en hebben, is Styles verreweg de populairste van hen. Zijn single As It Was brak in april in de Verenigde Staten het record voor meest gestreamde lied in één dag ooit (8,3 miljoen) en werd een van de meest gespeelde nummers op één dag wereldwijd. Op YouTube is de videoclip tot nu toe ruim 200 miljoen keer bekeken.

Nog altijd staat As It Was hoog in de internationale hitlijsten. In de Nederlandse top 40 staat het nummer bijna onafgebroken al twaalf weken op nummer 1. Alleen De Diepte van S10 stootte hem eind mei een week van de hoogste positie. Eerder had Styles al succes met onder meer Watermelon Sugar uit 2019. Hij won er een Grammy Award mee en het lied werd tot nu toe ruim 1,8 miljard keer beluisterd op Spotify.

Naast zijn carrière als artiest is de Brit ook acteur. Hij maakte zijn officiële debuut in het oorlogsdrama Dunkirk uit 2017. Dit jaar komen twee films uit waarin hij hoofdrollen vertolkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl