Rafael Nadal na zijn zege op Taylor Fritz
NOS Sport

Nadal trekt zich terug voor halve finale op Wimbledon door blessure

Rafael Nadal heeft zich teruggetrokken voor zijn halve finale van vrijdag op Wimbledon. De als tweede geplaatste Spanjaard kampt met een buikspierblessure. Zijn tegenstander Nick Kyrgios plaatst zich hiermee voor de finale in Londen.

Ondanks de buikspierblessure legde Nadal woensdag beslag op een plek bij de laatste vier op Wimbledon. Hij won in vijf sets van de Amerikaan Taylor Fritz. Gedurende de wedstrijd kreeg hij steeds meer last en dacht hij al aan opgeven.

'Kleine blessure werd grote blessure'

"Ik speelde met de gedachte om op te geven, maar ik wilde tijdens een kwartfinale niet opgeven", legde Nadal donderdagavond uit op een persconferentie in Londen. "Ik vond een manier om door te gaan en de wedstrijd te winnen. Daar ben ik trots op."

Nadal zucht: 'Helaas zit ik hier, omdat ik me terugtrek uit Wimbledon'

De Spanjaard erkende dat hij al een week last had van lichte buikspierklachten. "Woensdag was de slechtste dag en na de wedstrijd bleek dat een klein ding een groot ding was geworden. Dan neem je een beslissing met het oog op je gezondheid en je toekomst."

Donderdag liet de mondiale nummer vier en 22-voudig grandslamwinnaar een scan maken. Daaruit bleek dat er in de spier een scheurtje zit.

'Had een kans'

De 36-jarige Nadal won Wimbledon in 2008 en 2010 en voelde zich dit jaar sterk genoeg om te gaan voor een derde titel. "Met het hoge niveau dat ik haalde voor woensdag had ik een kans", zei hij. Over drie tot vier weken hoopt Nadal weer op de baan te staan.

Kyrgios speelt zondag zijn eerste finale van een Grand Slam-toernooi. De als eerste geplaatste Novak Djokovic en de Brit Cameron Norrie (9) strijden vrijdag om de andere finaleplek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl