NOS Wielrennen

Labous zegeviert in koninginnenrit Giro Donne, Van Vleuten houdt het roze

Geen winst, maar Van Vleuten houdt het roze in Giro Donne

Juliette Labous heeft de overwinning voor zich opgeëist in de zevende etappe van de Giro Donne. Annemiek van Vleuten behield in de koninginnenrit van Prevalle naar Passo del Maniva, een etappe over 112,9 kilometer, de roze leiderstrui.

Labous maakte deel uit van de vlucht van de dag, die uit veertien rensters bestond. Zij kregen een minuut of negen van het peloton, maar op de tien kilometer lange slotklim ging de voorsprong rap omlaag, waarop de 22-jarige Française van DSM wegsprong.

Ruim een halve minuut voorsprong

In de groep met de favorieten pakte Van Vleuten in de laatste meters nog enkele secondes op haar concurrenten. De Spaanse Mavi García geeft nu 31 seconden toe, Marta Cavalli staat derde op 1.10. Achter de Italiaanse loopt het tijdsverschil flink op; nummer vier Elisa Longo Borghini volgt op meer dan vijf minuten.

De Giro Donne duurt nog tot en met zondag en kent nog twee bergetappes, waarna de rittenkoers wordt afgesloten met een nagenoeg vlakke rit naar Padua, ten westen van Venetië.

Vos niet meer van start

Marianne Vos ging niet meer van start donderdag. Vos won twee etappes deze Giro en kiest ervoor zich vanaf nu voor te bereiden op de Tour de France, die op zondag 24 juli begint voor de vrouwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl