NOS Sport

Volleyballers geven China pak slaag en zijn dicht bij finaleweek Nations League

De Nederlandse volleyballers hebben een enorme stap gezet naar een plek bij de laatste acht in de Nations League. China werd in drie sets verslagen: 29-27, 25-12 en 25-13.

In de beslissende week van de Nations League in het Poolse Gdansk, heeft Nederland nu nog één overwinning nodig om zeker te zijn van het spelen van de finaleweek. Die gaat tussen de acht best geklasseerde landen en wordt gespeeld in Italië. Nederland staat nu zevende.

FIVB
Er werd volop gejuicht, Nederland was oppermachtig

Het begin van de wedstrijd ging het nog behoorlijk gelijk op. Tot 12-12 waren Nederland en China in evenwicht. Daarna begonnen de Chinezen fouten te maken en trok Nederland de set naar zich toe.

Met een voorsprong van zes punten (22-16) leek het team van bondscoach Roberto Piazza op weg naar een ruime setwinst, maar het werd nog spannend. Uiteindelijk had Nederland zes setpunten nodig om de set te winnen met 29-27.

Abdelaziz op dreef

Door goed te serveren liep Nederland in de tweede set snel uit naar een ruime voorsprong. Die werd ditmaal niet meer uit handen gegeven. De lange mannen gingen in sneltreinvaart naar een 25-12 setwinst.

FIVB
Nimir Abdelaziz was niet te houden tegen China

Na die overtuigende tweede set, met een volop scorende Nimir Abdelaziz, waren de Chinezen mentaal gebroken. De derde set ging ook naar Nederland, met 25-13. Abdelaziz maakte in totaal 30 punten in deze wedstrijd.

De volgende wedstrijd is vrijdag tegen Bulgarije. Bij winst is Nederland zeker van de eerste acht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl