NOS NieuwsAangepast

Man in auto overleden na schietincident in Hengelo

In Hengelo in Overijssel is gisteravond een man dood aangetroffen in een auto na een schietincident. De politie ging eerst uit van een ongeval, omdat de auto van de man tegen een lantaarnpaal tot stilstand was gekomen.

De doodsoorzaak van de man wordt nog onderzocht, al wijst het erop dat hij vermoedelijk door één of meerdere kogels is geraakt.

RTV Oost meldt dat uit sporenonderzoek en getuigenverklaringen blijkt dat de man nadat hij onder vuur werd genomen, er in zijn auto vandoor is gegaan waarna hij enkele honderden meters verderop een lantaarnpaal ramde.

De politie heeft de omgeving afgezet voor onderzoek. Ook wordt er sporenonderzoek gedaan bij een auto die mogelijk verband houdt met het schietincident.

Over de identiteit van de man wil de politie niets zeggen. "We willen bijvoorbeeld weten of diegene die is gevonden in de auto ook de eigenaar is van het voertuig. En of er familieleden zijn die we moeten inlichten", zegt een woordvoerder tegen de krant.

Ongeluk Almelo

Tubantia meldt verder dat het incident in Hengelo ook nog tot een ongeluk in Almelo heeft geleid. Een brandweerofficier die was opgeroepen om naar Hengelo te komen, botste onderweg tegen een personenauto.

Hierbij raakte de passagier in de personenauto gewond. De politie doet ook hier onderzoek naar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl