In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Corona-activisten betogen in Eindhoven om boeren te steunen

In Eindhoven hebben demonstranten vanmiddag een protestmars gelopen uit solidariteit met de boeren. Veel deelnemers droegen een rode boerenzakdoek. De gemeente schat de opkomst op zo'n 1500 mensen.

De demonstratie van actiegroep Samen voor Nederland, bekend van protesten tegen de coronamaatregelen, begon om 12.00 uur met een bijeenkomst op het Stadhuisplein. Na enkele toespraken trokken de demonstranten door de stad. De mars was niet alleen gericht tegen het stikstofbeleid, maar ook tegen tal van andere zaken zoals de coronaregelgeving en het Europees identiteitsbewijs.

Geld voor boetes

De demonstranten droegen Nederlandse en Friese vlaggen mee. Ook hadden ze spandoeken en borden met teksten als 'Echte burgers steunen boeren' en 'Wij zijn de leugens zat'. Ook corona-activist Willem Engel was op de protestmars afgekomen, meldt een verslaggever van Omroep Brabant.

Rond 15.30 uur was het protest afgelopen. Volgens de gemeente Eindhoven was de sfeer gemoedelijk en verliep de demonstratie zonder problemen.

De opbrengst van de verkoop van boerenzakdoeken maakt de organisatie over naar boerenorganisatie Agractie met de bedoeling dat daarvan de boetes betaald worden voor boeren die bijvoorbeeld betrokken waren bij het blokkeren van snelwegen.

Advertentie via Ster.nl