PSV
NOS Voetbal

Luuk de Jong doorstaat keuring en staat voor terugkeer bij PSV: 'Morgen meer'

Luuk de Jong gaat terugkeren bij PSV. De 31-jarige spits heeft vrijdag de medische keuring in Eindhoven doorstaan. Hij heeft bij Sevilla nog een contract tot 2023, maar de Spaanse club berichtte eerder op vrijdag over een akkoord met PSV om dat bericht vervolgens weer weg te halen.

"De onderhandelingen met Sevilla zijn recent in een stroomversnelling geraakt", aldus PSV in een verklaring. "De contractbesprekingen tussen clubs en speler zijn in de afrondende fase."

De 31-jarige De Jong speelde van 2014 tot 2019 ook voor PSV en werd met de Eindhovenaren in 2015, 2016 en 2018 kampioen van Nederland. Na zijn periode bij PSV vertrok hij naar Sevilla. Afgelopen seizoen toonde de 38-voudig international op huurbasis bij FC Barcelona met meerdere belangrijke goals zijn waarde.

In de kijker bij Van Gaal

Voor De Jong biedt een terugkeer naar Nederland de kans om zich in de kijker te spelen bij bondscoach Louis van Gaal en zijn kansen op een plek in de WK-selectie te vergroten. Hij kwam op het EK in 2021 voor het laatst in actie voor Oranje.

PSV versterkte zich eerder deze transferperiode met keepers Walter Benítez en Boy Waterman, met verdediger Ki-Jana Hoever en met aanvaller Xavi Simons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl