Onno Hoes
NOS Nieuws

VVD-bestuur wil Onno Hoes als partijvoorzitter

Het hoofdbestuur van de VVD wil Onno Hoes als partijvoorzitter. Hoes is nu al waarnemer. Hij nam begin dit jaar de voorzittershamer over van Christianne van der Wal, toen die minister voor Natuur en Stikstof werd.

Twee anderen hebben al laten weten zich ook kandidaat te stellen: Eric Wetzels en Bert Homan. Wetzels was eerder waarnemend voorzitter van de partij na het aftreden van Henry Keizer in 2017. Ook was hij voorzitter van de VVD Brabant. Homan stelde zich twee keer eerder kandidaat, maar werd het beide keren niet. Hij zit in de gemeenteraad van Assen.

Het hoofdbestuur geeft dus de voorkeur aan Hoes. Het noemt hem een ervaren bestuurder met een ijzersterk politiek-bestuurlijk cv. Hoes was eerder lid van Gedeputeerde Staten in Noord-Brabant en burgemeester van Maastricht. Hij is nu onder meer voorzitter van makelaarsvereniging NVM.

De komende tijd kunnen er nog meer tegenkandidaten komen. De leden van de VVD beslissen uiteindelijk wie de voorzitter wordt. Vanaf eind september is er een ledenraadpleging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl