FIVB Nations League
NOS Sport

Volleybalvrouwen kansloos tegen Turkije bij weerzien met oud-bondscoach

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben de fraaie zege op Japan in de Nations League niet laten volgen door een nieuwe overwinning. In Calgary was Turkije een maat te groot voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger: 0-3 (23-25, 11-25, 21-25).

De eerste set werd een mooie strijd, met een voorsprong van 17-16 voor Nederland, maar was geen voorbode voor de rest van de wedstrijd. Na het nipte verlies van de eerste set ging de tweede kansloos verloren tegen de Turkse ploeg van coach Giovanni Guidetti, die in 2015 en 2016 bondscoach van de Nederlandse vrouwen was.

FIVB Nations League
Giovanni Guidetti (l) en Avital Selinger (r)

De derde set leek weer op een draai om de oren uit te draaien, maar tot ergernis van Guidetti vocht Oranje zich kortstondig terug in de set. Een donderspeech van Guidetti hielp en Turkije nam weer afstand. Oranje werkte weliswaar drie matchpoints weg, maar de vierde keer was het raak voor Turkije. Na vijf kwartier was het pleit beslecht.

Geen rol van betekenis

Nederland speelt met acht punten en de vijftiende plaats geen rol van betekenis in de Nations League. Turkije doet met negentien punten op de zesde plek nog wel mee om een plaats bij de eerste acht, die recht geeft op een plek in de kwartfinales.

Nederland sluit de Nations League af met wedstrijden tegen België (vrijdag) en Canada (maandag).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl