NOS SportAangepast

Hari en Glory hoopvol: 'Nieuwe maatregelen moeten rellen voorkomen'

Hari: 'Het was catastrofaal en iets dat ik nog nooit had gezien'

Kickbokser Badr Hari en organisator Glory verwachten dat supportersrellen zoals in maart in het Belgische Hasselt nooit meer op een vechtsportgala van de organisatie te zien zijn.

Zo mogen de vechters geen onbeperkt aantal genodigden meer meenemen naar het gevecht en mogen die gasten niet meer dicht bij elkaar zitten. Het maximum wil Glory-topman Scott Rudmann niet prijsgeven, maar dat ligt "zeker onder de honderd".

Uit het onderzoek is volgens Glory gebleken dat tweehonderd supporters die de Pool Arkadiusz Wrzosek in maart had uitgenodigd en vlak bij elkaar zaten, de rellen veroorzaakten. Daarbij gingen fans met elkaar op de vuist.

ANP
Kickbokser Arkadiusz Wrzosek wordt toegejuicht door fans tijdens het Glory 80 kickboksgala in Hasselt.

Door de rellen moest het gevecht tussen Wrzosek en Hari worden gestaakt, net als de rest van het programma die avond.

'Zwarte bladzijde'

Hari noemt de gebeurtenissen een zwarte bladzijde in zijn vechtersloopbaan, al wil hij het er niet veel meer over hebben. "Het was catastrofaal en iets dat ik nog nooit had gezien", aldus de 37-jarige Amsterdammer op een gezamenlijke persconferentie met Alistair Overeem, in aanloop naar hun gevecht op 8 oktober in Arnhem.

Hari en Overeem kijken elkaar in de ogen voor gevecht op 8 oktober

Hari respecteert de beslissing van Glory om zijn gevecht met Wrzosek af te breken, al had hij liever doorgevochten. "Ik heb er veel met Glory over gesproken en ik weet dat ze er alles aan doen zodat zulke rellen nooit meer gebeuren."

Overeem kijkt uit naar de ontmoeting met Hari én om weer te vechten in Nederland: "Het voelt als thuiskomen. Dat motiveert me, vechten voor thuisfans. Ik woon al lang in het buitenland, maar Nederland is mijn thuis. Ik zal topfit zijn."

Overeem (42) moest vorig jaar een titelgevecht met Rico Verhoeven afzeggen door een blessure, maar sinds april zijn de rugklachten verdwenen. Ondanks zijn leeftijd zei Overeem fit te zijn, "als een oude auto". "Maak je daar maar geen zorgen over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl