Jeffrey Korte Media
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Sportvliegtuigje stort neer in Zwarte Meer, twee doden

Een sportvliegtuigje is vanochtend neergestort in het Zwarte Meer tussen de Noordoostpolder en Overijssel. De twee inzittenden van het toestel kwamen daarbij om het leven.

De slachtoffers zijn een 63-jarige instructeur en zijn leerling van 24 van de vliegschool Zelf Vliegen in Lelystad. "De vlucht werd uitgevoerd in het kader van het opleidingsprogramma voor piloten van Transavia", laat de vliegschool weten.

Van de radar verdwenen

Het vliegtuig steeg vanochtend op vanaf Lelystad Airport en vloog richting Hasselt (Overijssel). Vanaf daar werd de koers verzet naar de Noordoostpolder. Vlak na Genemuiden ging het mis. Op radarbeelden is te zien dat het vliegtuigje eerst een bocht naar rechts maakte en daarna een abrupte beweging naar links. Boven het Zwarte Meer verdween het toestel van de radar.

ADS B-Exchange
De vlucht van het sportvliegtuigje

Omroep Flevoland sprak met een ooggetuige. Boer Albert Post uit Genemuiden zag hoe het vliegtuig boven zijn hoofd in de problemen kwam.

Volgens de boer klonken er enkele harde knallen. De motor viel uit en daarna stortte het vliegtuigje recht naar beneden. Toen het neerkwam steeg er volgens Post een dikke rookpluim op.

Het bergen van het toestel is nog gaande. Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen Omroep Flevoland dat het wrak lastig is te bereiken. Het ligt aan de zijkant van een vaarroute. De locatie maakt het nog onmogelijk om de lichamen te bergen. Een boot met een kraan erop gaat naar de locatie van de crash om het vliegtuig omhoog te halen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar het ongeval.

Advertentie via Ster.nl