AFP
NOS NieuwsAangepast

Tribune stierenvechtarena Colombia stort in: vier doden, honderden gewonden

Bij het instorten van een tribune van een stierenvechtarena in Colombia zijn volgens lokale media zeker vier doden gevallen. Het aantal gewonden staat op bijna 300, zegt een functionaris tegen de lokale radiozender Blu Radio. Er wordt gevreesd dat het dodental nog oploopt.

Een van de slachtoffers is volgens tv-zender Caracol een jong kind. Er zou niemand meer onder de ingestorte tribune liggen.

Op beelden van het incident is te zien hoe de houten tribune vol toeschouwers plots in elkaar zakt, waarna mensen in paniek wegrennen.

Tribune stort in tijdens stierenvechten in Colombia

Het gebeurde in een arena in de stad El Espinal in het midden van het land. Het ging mis tijdens een zogenoemde corraleja, een traditie die met name in het noorden van het land populair is. Publiek wordt bij een corraleja aangemoedigd om zelf de ring te betreden en de confrontatie met de stieren aan te gaan.

Volgens een functionaris heeft het lokale ziekenhuis moeite om de vele gewonden te behandelen: "We hebben hulp nodig van ziekenhuizen in de buurt".

Een ooggetuige die gewond raakte vertelde na afloop dat hij nog nooit zo angstig is geweest:

Tribune ingestort in Colombia: 'Angst die ik nog nooit had meegemaakt'

Tv-zender Caracol sprak met een van de organisatoren van de corraleja. Hij zei dat de tribunes "op het laatste moment" en haastig waren gebouwd, omdat het materiaal pas laat kwam.

De aankomend president van Colombia, Gustavo Petro, zei op Twitter te hopen dat alle gewonden zullen herstellen en memoreerde dat een soortgelijk ongeluk al eens is gebeurd in de Colombiaans stad Sincelejo. "Ik vraag alle burgemeesters geen shows meer toe te staan waar het leven van mensen of dieren op het spel staat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl