Darius van Driel
NOS Sport

Golfer Van Driel kan vierde plaats niet vasthouden en wordt tiende in München

Darius van Driel is in München bij het BMW International Open geëindigd op de gedeelde tiende plaats. Hij stond na een uitstekende derde ronde van 64 slagen (8 onder het baangemiddelde) vierde, maar zakte wat terug met par op de slotdag.

Li Haotong won het toernooi. Op de laatste hole leek hij het te vergooien, maar hij herstelde zich knap met een put van zo'n 15 meter.

De Chinees ging vanaf de eerste dag aan de leiding en begon aan de slotdag met drie slagen voorsprong op Thomas Pieters. De Belg kwam met -5 (zeven birdies, twee bogeys) langszij, waarna Li de play-off won. Li was door het dolle heen na de overwinning.

Wil Besseling, die vorig weekend zijn majordebuut maakte op de US Open, eindigde na vier birdies, een bogey en dubbel bogey als 26ste op -11 slagen.

Daan Huizing, die het toernooi geweldig begon - tweede na de eerste ronde, derde na de tweede dag - zakte verder weg. Hij begon als veertiende in de stand aan de slotdag, maar met +2 door een birdie en drie bogeys werd hij gedeeld 36ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl