NOS NieuwsAangepast

Zeker 22 doden bij 'bizar incident' in café Zuid-Afrika

In een café in de Zuid-Afrikaanse kustplaats East London zijn vannacht zeker 22 mensen om het leven gekomen. De oorzaak is nog niet duidelijk. Mogelijk zijn de slachtoffers verdrukt of vergiftigd. Het dodental loopt mogelijk nog op.

Het staat zo goed als vast dat er paniek ontstond in het overvolle café, maar wat daarvan de oorzaak was, moet worden onderzocht. Volgens onbevestigde berichten is er met traangas of pepperspray gespoten. Ook vergiftiging wordt niet uitgesloten.

Zuid-Afrikaanse media spreken van een bizar incident. Een overheidswoordvoerder zegt dat er lichamen op de grond van de Enyobeni Tavern zijn aangetroffen, zonder verwondingen. Het lijkt erop dat ze verdrukt zijn. De lichamen lagen op tafels en stoelen en op de grond.

Bezorgde ouders

De politie werd om 04.00 uur geïnformeerd over het incident. Vanochtend had zich een menigte voor het café verzameld, met onder hen ook ouders die bang zijn dat hun kind om het leven is gekomen. De meeste slachtoffers zouden tussen de 18 en 20 jaar oud zijn, mogelijk waren ze in de kroeg voor een examenfeest.

De eigenaar van de Enyobeni Tavern zegt dat hij vannacht gebeld werd met het verzoek naar het café te komen. Hij zegt dat hem verteld werd dat het te druk was en dat mensen probeerden naar buiten te komen.

De lichamen zijn naar een mortuarium gebracht. Daar zullen ze worden onderzocht om de doodsoorzaak vast te stellen.

De politie tast nog in het duister over de oorzaak van het incident:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl