NOS Sport

Van Liere wint Grand Prix Special, Nederland de Nations Cup op CHIO Rotterdam

Nederland heeft op het CHIO Rotterdam de Nations Cup gewonnen. Op de voorlaatste dag van het evenement won Dinja van Liere met haar paard Hermès de Grand Prix Special, waarna Emmelie Scholtens en Thamar Zweistra de nodige punten pakten tijdens de afsluitende kür.

Van Liere kwam tot een score van 77,957 procent. De Duitse Nicole Wego-Engelmeyer werd met Saphira Royal tweede, voor de Amerikaanse Alice Tarjan met Serenade. Lynne Maas werd met Eastpoint elfde.

Van Liere maakt favorietenrol waar op Grand Prix Special in Rotterdam

Door de tweede plaats van Scholtens (Indian Rock) en de derde van Thamar Zweistra (Hexagon's Ich Weiss) gaf Oranje de leidende positie in het klassement daarna niet meer uit handen. De kür werd gewonnen door de Zweed Patrik Kittel.

Topsportevenement sinds 1948

Het CHIO, voluit Concours Hippique International Officiel, wordt al sinds 1948 in het Kralingse Bos in Rotterdam gehouden. Het oudste topsportevenement van de stad is dit jaar al toe aan de 73ste editie.

Van Liere rijdt sinds vorig jaar op Hermès, die onlangs in zijn eerste wedstrijden voor publiek nog wel even moest wennen aan die nieuwe omstandigheden.

"Hermès voelde heel goed aan. Hij is sowieso in topvorm en wordt steeds beter", liet Van Liere na de eerste onderdelen al weten. "Er zijn nog wat kleine dingen die beter moeten en ik wil eigenlijk over die tachtig procent heen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl