Een hek van de Pompekliniek in Nijmegen
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Tbs’ers Pompekliniek mogen niet met verlof na ontsnapping van twee mannen

Tbs'ers in de Nijmeegse Pompekliniek mogen komend weekend niet met verlof vanwege de ontsnapping van twee mannen afgelopen dinsdag.

Ook is er meer toezicht op het terrein en wordt er een extra hekwerk met detectie geplaatst, schrijft Omroep Gelderland. De kliniek heeft besloten extra veiligheidsmaatregelen te nemen na de ontsnapping.

Het is niet uitgesloten dat de verlofmaatregelen na het weekend worden verlengd. "Dat hangt helemaal af van hoe de situatie over een paar dagen is. Maar we kunnen het natuurlijk niet eindeloos rekken. De verloven zijn een onderdeel van de resocialisatie van de mensen die wij behandelen", aldus een woordvoerder van de Pompestichting, waar de kliniek onder valt.

Dijkman en Windster

Luciano Dijkman (24) en Sherwin Benshomin Windster (27) ontsnapten dinsdagavond uit de Pompekliniek. Ze werden geholpen door een onbekend aantal handlangers die met apparatuur, mogelijk een slijptol, een gat hadden gemaakt in het hek van de forensisch-psychiatrische kliniek. Ze zijn gevlucht in een witte Volkswagen Golf die klaarstond. De politie deelde al snel een foto van de twee, die nog steeds spoorloos zijn.

De foto van de twee ontsnapte tbs'ers

Dijkman werd in 2021 veroordeeld tot vijf jaar celstraf en tbs voor een gewapende overval. Hij ontsnapte op Oudjaarsdag 2015 al eens uit een jeugd-tbs-kliniek in Lelystad.

Windster kreeg in 2019 vijf jaar en zes maanden gevangenisstraf en tbs voor dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden. Die laatste zaak betrof de dood van de 48-jarige Mick Pitai, in Tilburg, in 2015.

Advertentie via Ster.nl