1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Nederweert 24
NOS Nieuws

Op verschillende plekken in het land branden door onweer

Op verschillende plekken in het land is gisterenavond en afgelopen nacht brand uitgebroken als gevolg van blikseminslag.

In het Limburgse Meijel ging een schuur in vlammen op. Volgens 1Limburg stonden er meerdere oude auto's in de schuur. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het huis ernaast. Er raakte niemand gewond. De brandweer vermoedt dat blikseminslag de oorzaak is.

In Gelderland trof de de bliksem het dak van een woning in Ubbergen. De bewoners konden volgens Omroep Gelderland op tijd het huis verlaten, maar een groot deel van het dak is verwoest.

Daarnaast is de bliksem vannacht in de schoorsteen van een huis in het Brabantse Erp geslagen. Volgens Omroep Brabant veroorzaakte dat een kleine brand die snel kon worden geblust. De brandweer zette een hoogwerker in om losse stukken van de schoorsteen van het dak te halen.

Code geel

Ook vandaag worden weer onweersbuien verwacht. Het KNMI heeft voor het grootste gedeelte van het land code geel afgekondigd. Er trekken 's ochtends (onweers)buien over het noorden, noordoosten en zuiden. Vanmiddag kunnen ook in het midden van het land nieuwe onweersbuien ontstaan. Er kan plaatselijk veel regen vallen en er is er kans op hagel en windstoten tot 60 kilometer per uur. In de tweede helft van de avond verdwijnen de onweersbuien.

Via NOS ooggetuige kwamen deze foto's van het onweer binnen.

  • Amy Huisman / NOS Ooggetuige
  • Emiel Lindner / NOS Ooggetuige
  • Jeroen van Oudvorst / NOS Ooggtuige
  • Myrine De Bruycker / NOS Ooggetuige

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl