1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Sport

Succesvolle ochtendsessie WK zwemmen: De Waard, De Boer, Puts en Korstanje verder

De ochtendsessie van de zesde dag bij de WK langebaanzwemmen is voor de Nederlandse equipe succesvol verlopen. Vier Nederlanders plaatsten zich voor de halve finales in Boedapest.

Op de 50 meter vlinderslag kwamen Maaike de Waard en Tessa Giele in actie. De Waard schaarde zich met 25,92 seconden als vierde onder de laatste zestien. Giele redde het niet. Zij tikte in de series aan na 26,63 en daarmee kwam ze niet verder dan de negentiende plaats. De Chinese Zhang Yufei was met 25,39 de snelste van het deelnemersveld.

"Netjes", analyseerde De Waard haar race in de series. "Het wil graag nog wat harder, maar daar hebben we nog een kans voor. Dus dat is fijn."

De Waard ziet nog verbeterpunten na behalen halve finales: 'Wil graag nog harder'

Op de 50 meter vrije slag hebben Thom de Boer en Jesse Puts de halve finales bereikt. Nyls Korstanje lukte dat op de 100 meter vlinderslag.

De Boer tikte aan na 21,91, goed voor de achtste tijd in de series. Puts liet met 22,09 de vijftiende tijd noteren en mag ook donderdagavond bij de halve finales het bad induiken. De Braziliaan Bruno Fratus was met 21,71 het snelst.

Bekijk in de carrousel de reacties van Puts, De Boer en Korstanje:

  • De Boer tevreden met halvefinaleplaats: 'Dit biedt perspectief en vertrouwen'
  • Puts door op 50 meter vrije slag, maar kritisch op zichzelf: 'Beetje roestig'
  • Korstanje 'best wel goed in vorm', maar gaat in series 100 vlinder 'beetje dood'

De Boer toonde zich na zijn race tevreden met de achtste tijd. "Dit biedt perspectief en vertrouwen." Puts verklaarde dat hij er 'niet helemaal lekker in zat' tijdens de series. "Het was een beetje roestig."

"M'n start liep niet lekker en dan gaat het zwemmen ook wat lastiger", ging hij verder. "Het is een prima tijd, maar in dit veld zijn de verschillen heel klein. Ben nu gewoon tevreden dat ik een rondje door ben."

Korstanje plaatste zich met een tijd van 51,97 eveneens als vijftiende voor de halve finales. Hij deed dat op de 100 meter vlinderslag. De Hongaar Kristóf Milák, die dinsdag met een wereldrecord de 200 meter vlinderslag op zijn naam schreef, was met 50,68 superieur in de series.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl