De situatie op het station van Hilversum, gisteravond
NOS NieuwsAangepast

Conducteur onwel geworden en overleden na incident in trein

Op station Hilversum is gisteravond laat een conducteur overleden na een incident met twee zwartrijders. De man werd op het perron onwel na een handgemeen eerder in een trein. De politie benadrukt dat nog wordt onderzocht of er een verband is tussen het overlijden en het incident.

De conducteur of een collega ontdekte rond 22.50 uur dat twee passagiers, jongens van 15 en 16 jaar, geen plaatsbewijs hadden. Er ontstond een woordenwisseling waarbij volgens de politie werd geduwd en getrokken. De conducteur was daar ook bij betrokken.

Nadat de trein even had stilgestaan reed de machinist door naar station Hilversum. De jongens zijn aangehouden, maar de conducteur werd onwel. Er is nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar hij overleed op het perron.

Diepbedroefd

"We zijn vol ontsteltenis en diepbedroefd dat onze collega is komen te overlijden. Voor iedereen bij NS en vooral voor de nabestaanden", zegt een woordvoerder van NS. "Er moet goed onderzoek en goed medisch onderzoek worden gedaan naar wat zich heeft voorgedaan."

Zeker 300 spoormedewerkers hebben vanochtend een minuut stilte gehouden voor hun collega. Dat gebeurde voor het hoofdkantoor van de NS, waar een protest gaande was voor een betere cao, schrijft NH Nieuws. Volgens de regionale omroep werkte de conducteur al veertig jaar voor de NS. Voor nabestaanden en directe collega's van de man wordt hulp geregeld.

Niet lekker

De conducteur (62) kwam uit Hengelo (O). Volgens de woordvoerder was hij na aankomst in Hilversum even op een bankje gaan zitten, omdat hij zich niet lekker voelde.

De trein was van Amsterdam onderweg naar Amersfoort. De woordvoerder roept getuigen op om zich bij de politie te melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl