Natela Dzalamidze
NOS Sport

Russische tennisster verandert van nationaliteit en doet toch mee op Wimbledon

De Russische tennisster Natela Dzalamidze kan vanaf volgende week als Georgische toch meedoen aan Wimbledon. Ze heeft zich onlangs laten naturaliseren en daarmee omzeilt ze de ban op spelers uit Rusland en Belarus vanwege de oorlog in Oekraïne.

Dzalamidze is geboren in de Russische hoofdstad Moskou. De tennisorganisatie WTA heeft de switch ogenschijnlijk goedgekeurd, want als nationaliteit staat nu Georgisch bij haar paspoort.

Duo met Krunic

De 29-jarige Dzalamidze doet mee in het dubbelspel op Wimbledon met de Servische Aleksandra Krunic, geboren in Moskou uit Servische ouders. Op Roland Garros, waar Russische en Belarussische spelers wel welkom waren onder neutrale vlag, vormde ze met Kamilla Rachimova nog een Russisch duo in het vrouwendubbel.

Eind april maakten de organisatoren van Wimbledon bekend dat tennissers uit Rusland en Belarus niet welkom zijn, als gevolg van de betrokkenheid van hun landen bij de oorlog in Oekraïne. Onder anderen Daniil Medvedev, Aryna Sabalenka, Andrej Roeblev en Victoria Azarenka mogen daarom niet meedoen aan het grastoernooi in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl