NOS NieuwsAangepast

KPN zet nieuwe abonnementen voorlopig door

Telecombedrijf KPN zet de voorbereiding van de nieuwe abonnementen door. De telecomprovider zoekt naar manieren om meer te verdienen aan mobiel dataverkeer, bijvoorbeeld door internetdiensten als Skype apart in rekening te brengen. Daarover is een discussie ontstaan in Den Haag.

Minister Verhagen zei gisteren de Telecomwet aan te passen om dit soort heffingen te voorkomen. Hij moet dat voorstel nog uitwerken.

KPN zegt de discussie in Den Haag in de gaten te houden, maar zet de plannen niet in de koelkast. Ze blijven werken aan de voorbereidingen voor de nieuwe abonnementen, die medio deze zomer geïntroduceerd moeten worden.

Nadenken

KPN kijkt uit naar het wetsvoorstel. Concurrent Vodafone, die al een verbod op skypen in de contractvoorwaarden heeft staan, denkt nog steeds na over een reactie.

T-Mobile zei eerder geen plannen te hebben om bepaalde applicaties extra te belasten.

Minister Verhagen wil de aanpassing van de wet voorleggen aan Brussel.

Hetzelfde doel

Een woordvoerder van Eurocommissaris Kroes staat in principe positief tegenover het voorstel. "We delen hetzelfde doel", aldus de woordvoerder, die pas aan de hand van een uitgewerkt voorstel kan beoordelen of het plan in strijd is met Europese regels.

Volgens ict-jurist Engelfriet staat niets Verhagen in de weg om de wet aan te passen. Daarbij moet goed worden nagedacht hoe het in de wet wordt opgeschreven, zodat de telecombedrijven de regels niet kunnen omzeilen, adviseert Engelfriet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl