SQ Vision Mediaprodukties
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Brand verwoest aanmaakblokjesfabriek in Oisterwijk

In Oisterwijk (Noord-Brabant) heeft een brand een fabriek waar aanmaakblokjes worden gemaakt in de as gelegd. De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen.

Vanwege de brand reden er tussen Tilburg en Boxtel een paar uur geen treinen. De fabriek aan De Nedervonder ligt vlak langs het spoor. Het treinverkeer kwam iets na 14.00 uur weer op gang.

Bij de brand kwam veel rook vrij en vlogen asdeeltjes door de omgeving. Daarom werden in de omgeving NL-Alerts verstuurd en werden mensen geadviseerd ramen en deuren dicht te doen en de ventilatie uit te schakelen.

Bij de brand, die vannacht uitbrak, komt zeer veel rook vrij:

Aanmaakblokjesfabriek in Oisterwijk staat in brand

Het is niet de eerste keer dat er brand uitbrak in de fabriek, schrijft Omroep Brabant. In september 2019 brak er in een paar dagen tijd vier keer brand uit.

Volgens eigenaar Kees van Opstal werden de branden destijds veroorzaakt door een andere samenstelling van een van de grondstoffen van de aanmaakblokjes. Daardoor zou de temperatuur van de aanmaaktabletten juist stijgen, in plaats van dalen. Sinds de branden heeft het bedrijf meerdere veiligheidsmaatregelen genomen om broei in de blokjes te voorkomen.

Waardoor de brand van vandaag is ontstaan is nog niet bekend. Niemand raakte gewond.

De gemeente Oisterwijk heeft intussen laten weten "diepgaand onderzoek" te zullen doen naar de brand. Burgemeester Hans Janssen is er niet bang voor om "afhankelijk van de resultaten van het onderzoek vergaande stappen te zetten in het kader van de vergunningverlening", laat hij weten. De fabriek kan de vergunningen kwijtraken.

Advertentie via Ster.nl