Anouk en Dominique gaven elkaar het jawoord op het concertpodium
NOS Nieuws

Anouk geeft voor 40.000 mensen het jawoord

Zangeres Anouk is tijdens haar eigen concert in Den Haag getrouwd met haar verloofde Dominique Schemmekes. De twee gaven elkaar het jawoord op het podium op het Malieveld, in het bijzijn van de zo'n 40.000 bezoekers van het concert. Nog eens enkele duizenden mensen keken mee via een livestream op Instagram.

Anouk was al ruim een uur aan het optreden toen ze het podium rond 22.15 uur verliet, waarna Schemmekes en de kinderen van Anouk het podium op kwamen. De zangeres keerde even later terug, in een witte jurk met sluier.

Bekijk hieronder het jawoord, het omdoen van de ringen en de zoen:

Anouk trouwt tijdens concert op Malieveld in Den Haag

De twee hebben al enkele jaren een relatie. Anouk leerde de 28-jarige Schemmekes kennen toen hij basketbalcoach was van haar oudste zoon. Ze noemde hem in de trouwbelofte voorafgaand aan haar jawoord haar "zielsverwant" en een "ongelooflijke vader en man". Schemmekes zei op zijn beurt dat Anouk het beste in hem naar boven haalt.

Na het jawoord zong de zangeres nog enkele nummers.

Voor de 47-jarige zangeres is het haar derde huwelijk. In de jaren 90 was ze korte tijd getrouwd met haar toenmalige manager Edwin Jansen, die later bij het grote publiek bekend werd als jurylid bij Idols. In 2004 trouwde ze met muzikant Remon Stotijn, van wie ze vier jaar later scheidde.

De zangeres heeft in totaal zes kinderen, van wie een samen met Schemmekes. Alle zes waren ze aanwezig bij de huwelijksvoltrekking, net als Anouk en Schemmekes gekleed in het wit.

Toestemming

Het stel had toestemming van de gemeente Den Haag om op het Malieveld te trouwen. Het Haagse evenemententerrein werd daarvoor eenmalig aangewezen als plek waar een huwelijksvoltrekking mag plaatsvinden.

Het was sinds 2018 het eerste optreden van Anouk in haar geboortestad Den Haag. Op sociale media beklaagden veel bezoekers zich aanvankelijk over de slechte geluidskwaliteit van het concert.

Tijdens de coronacrisis woonde de zangeres maandenlang afgezonderd van haar kinderen, omdat ze vanwege haar zware astma bang was om corona te krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl